Papandreu 20 Ocak'ta geliyor

Güncelleme Tarihi:

Papandreu 20 Ocakta geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

NOEL tatili ve Ramazan ayı nedeniyle durgun günler geçiren Türk dış politikası, Ocak ayının ikinci yarısında hareketlenecek.

Ankara, İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ve AB Dönem Başkanı Portekiz'in Dışişleri Bakanı Jaime Gama gibi önemli konukları ağırlayacak. Türkiye'nin yeni yılda beklediği bir başka önemli ziyaretçi ise Ürdün Kralı Abdullah olacak. Abdullah'ın Şubat veya Mart ayları içinde Ankara'ya gelebileceği bildirildi.

Ocak ayının bir diğer önemli gündem maddesini, AB Komisyonu ile başlayacak görüşmeler oluşturacak. Ankara, AB Dönem Başkanı olan Portekiz Dışişleri Bakanı Gama'ya evsahipliği yapacak. Gama'nın Dışişleri Bakanı Cem ile biraraya gelmesi, Cumhurbaşkanı Demirel ve Başbakan Ecevit tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Portekiz, Türkiye-AB Ortaklık Konseyi'ni ise Nisan ayında toplamayı planlıyor.

2000 yılının ilk günlerinin önemli ziyaretçilerinden biri de Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu olacak. Papandreu, Dışişleri Bakanı Cem'in daveti üzerine resmi bir ziyaret için 20 Ocak'ta Ankara'da olacak. Ziyaret sırasında dışişleri bakanları, iki ülke uzman ve diplomatlarının Türk-Yunan diyaloğu çerçevesinde aylardan beri üzerinde çalıştığı taslak anlaşmalara imza koyacaklar. Cem de Şubat başında Atina'ya gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!