Papadopulos, Straw'a küstü

Güncelleme Tarihi:

Papadopulos, Strawa küstü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 15:50

Rum Lideri Papadopulos, KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile makamında görüşmekten vazgeçmeyen İngiltere Dışişleri Bakanı Straw ile biraraya gelmeyeceğini bildirdi.

Kıbrıs Rum Kesimi ile İngiltere arasındaki gerilim iyice tırmandı. Rum lideri Tasos Papadopulos, Kıbrıs ziyareti sırasında KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile makamında görüşmekten vazgeçmeyen İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ile biraraya gelmeyeceğini bildirdi.

Tasos Papadopulos, Jack Straw’un KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile makamında görüşmekten vazgeçmemesine misilleme olarak Straw ile görüşmeyi reddetti. Rum basınına göre, Papadopulos, Jack Straw’un, Talat ile "İşgal bölgelerindeki sözde başkanlık sarayında" bir araya gelme kararı nedeniyle Straw ile herhangi bir görüşmeyi kabul etmeyeceğini söyledi.

Gelecek hafta Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan’ı kapsayan bir geziyi gerçekleştirecek olan Jack Straw’un Rum Yönetiminin ısrarlı taleplerine karşın Talat ile makamında görüşmekten vazgeçmemesi, Güney Kıbrıs’ta büyük öfke yaratmış bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!