Papa IŞİD'in hedefinde

Güncelleme Tarihi:

Papa IŞİDin hedefinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 10:19

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Françesko'nun Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) yeni hedefi olduğu iddia edildi. Roma'da yayınlanan İl Tempo gazetesi İtalyan gizli servisi kaynaklarına dayandırdığı haberinde IŞİD'in Papa'yı “Sahte gerçekleri yaymakla” suçlayarak tehdit ettiğini yazdı.

Haberin Devamı

Vatikan üst düzey yerel yönetimiyle ilgili haberleri yayınlamakla ünlü İl Tempo gazetesinin haberinde İtalyan gizli servisinin Vatikan Jandarmasını Papa'ya yönelik bir suikast tehdidine karşı uyardığı bilgisi yer alıyor.

IŞİD'in tehdidi sonrası dünyanın çeşitli ülkelerinden gizli servis birimlerinin Papa Françesko'yu korumak için Vatikan'a geldikleri bilgisinin de aktarıldığı haberde, “Kendini İslam Devletinin halifesi ilan eden El Bağdadi öncülüğündeki İslamcı köktendinci grup, Avrupa ve İtalya'ya saldırarak şiddetinin dozunu artırma arayışında” ifadeleri kullanıldı.

Gazetenin haberinde ayrıca son aylarda 50'den fazla İtalyan gencin İslam uğruna savaşmak için Suriye ve Irak'a giderek IŞİD'e katıldığı bilgisi de yer aldı.

Papa Françesko birçok kez IŞİD'in saldırılarını kınayarak Ezidiler başta olmak üzere Irak'taki Hıristiyanların yaşadıkları drama dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş ve Hristiyan mülteciler yararına kullanılmak üzere kişisel hesabından bir milyon dolarlık bağışta bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!