Papa, Devrim Meydanı’nda

Güncelleme Tarihi:

Papa, Devrim Meydanı’nda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2015 23:22

KATOLİK dünyasının dini lideri Papa Françesko önceki gün başladığı Küba ziyaretinde, dün Devrim Meydanı’nda tam da Che Guevara Anıtı önünde Kübalılara seslendi.

Haberin Devamı

Küba’daki bu tarihi ana Hürriyet de tanıklık etti. Küba-ABD ilişkilerin düzelmeye başladığı bir dönemde, bu tarihi adıma arabuluculuk yaptığı ortaya çıkan Papa’nın ziyareti öncesinde hazırlıklar tıpkı 1 Mayıs’taki gibiydi.

Ziyaret öncesinde tüm caddelere afişleri asılan Papa’yı havalimanında karşılayan Küba Devlet Başkanı Raul Castro ABD ile yakınlaşmada katkılarından dolayı Papa’ya teşekkür etti. Papa Françesko, dün sabah Havana’daki Devrim Meydanı’ndaydı. Konuşmasını yaptığı kürsüye ‘Merhametin Misyoneri’ yazılı bir afiş asılan Papa, burada yaklaşık 1.5 saat boyunca özel bir dini ayin düzenleyerek, Kübalılar için barış ve huzur diledi.

Papa’nın ayinine katılan temizlik işçisi Miriam, “Burada herkes eşit ancak durumumuz iyi değil. Ayda 60 dolar kazanıyorum. Eşimse 40. Yetmiyor. Bunun değişmesi gerekli. Papa’da bunun için önemli. Ambargonun kalkmasını istiyor. Umarım Papa ile birlikte bu gerçek olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!