Palmiye olmadı

Güncelleme Tarihi:

Palmiye olmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 22:02

Cannes Film Festivali’nde Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın “Solgun” filmi Altın Palmiye’yi alamadı ama başrol oyuncusu Diane Kruger ‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçildi.

Haberin Devamı

Cannes Film Festivali dün gece düzenlenen törenle sona erdi. Bu yıl 70’ncisi yapılan festivalde Fatih Akın’ın, Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan, bombalı saldırıda eşini ve çocuğunu kaybeden bir kadının hikayesinin anlatıldığı Solgun filmi de yarıştı.

Altın Palmiye, 19 aday arasından İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un “The Square” filmine verildi. En İyi Yönetmen ödülü “Les proies” isimli filmi ile Amerikalı yönetmen Sofia Coppola’nın olurken, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü Lynne Ramsay’in yönettiği “You Were Never Really Here” adlı filmindeki performansıyla Joaquin Phoenix aldı.

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un “Mise à Mort du Cerf Sacré” isimli filmi ‘En İyi Senaryo’ ödülüne layık görüldü.

Jüri Özel Ödülü de Rus yönetmen Andrei Zviaguintsev’in “Nelyubov” adlı filmine verildi. Büyük Ödül’e Fransız yönetmen Robin Campillo’nun “120 battements par minute” isimli filmi layık görüldü. Fatih Akın, ‘Yaşamın Kıyısında’ filmiyle 2007 yılında Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Senaryo’ ödülünü almıştı.

BAKMADAN GEÇME!