Pakistan'da liberal valinin cenazesi kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Pakistanda liberal valinin cenazesi kaldırıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 14:39

Pakistan'da İslam'a Küfür Yasası'nı eleştiren liberal görüşleriyle bilenen Pencap Valisi Salman Teysir dün koruması tarafından öldürüldü. Teysir'in bugün yapılan cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Haberin Devamı

BİNLERCE KİŞİ CENAZE TÖRENİNE AKIN ETTİ/FOTO GALERİ

Pakistan dün Benazir Butto suikastinden sonra en büyük siyasi cinayetle sarsılmıştı. Pakistan Halk Partisi'nin üst düzey yöneticilerinden Pencap Valisi Salman Teysir baÅŸkent Ä°slamabad'ta kalabalık bir alışveriÅŸ merkezinde koruması tarafından vurularak öldürüldü. Koruma, Pencap Valisi Teysir'i Ä°slam'a Küfür Yasası'nın deÄŸiÅŸtirilmesini talep ettiÄŸi için öldürdüğünü açıklamıştı. Â

Suikaste kurban giden 66 yaşındaki Salman Teysir'in cenazesi geniş güvenlik önlemleri altında binlerce kişinin katıldığı bir törenle kaldırıldı. Pakistan polisi cenaze öncesi olası terör saldırısına karşı kuş uçurtmadı. Ülkenin en fazla sevilen politikacıları arasında yer alan Teysir için binlerce kişi gözyaşı döktü.
 
'KARA YASA' ELEÅžTÄ°RÄ°SÄ° HAYATINA MAL OLDU

Haberin Devamı

Pakistan'da Hıristiyan bir kadın İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmıştı. Pencap Valisi Salman Teysir, Asya Bibi adlı Hıristiyan kadına idam cezası verilmesine karşı çıkmış ve İslam'a Küfür Yasası'nı "kara bir yasa" olarak nitelendirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!