Pakistan'da felaketzedelerin yaşam savaşı

Güncelleme Tarihi:

Pakistanda felaketzedelerin yaşam savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2005 11:33

Güney Asya'daki depremin, 51 binden fazla kişinin ölümüne yol açtığı Pakistan'da felaketzedeler, gönderilen yardımları yağmalamak için kendi aralarında savaşıyor.

Pakistan'a bağlı Azad Keşmir'de, depremin açtığı yaraları kapatamadan açlık ve diğer kötü yaşam şartlarıyla boğuşan dağlık bölgelerdeki felaketzedelerin, 7.6 büyüklüğündeki sarsıntıdan ancak iki hafta sonra, yetersiz de olsa yardım alabildikleri belirtildi.

Azad Keşmir'in, depremden zarar gören diğer bölgelerinde halkın, yardım güzergahı üzerinde olmalarından istifade ederek dağlık bölgelere gıda taşıyan TIR'ları yağmaladığını söyleyen yetkililer, bu konuda özellikle genç kuşağın haydut ve akbabadan beter hareket ettiğini kaydettiler.
Kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 110 kişilik bir grubun, Dünya Gıda Programı aracından dökülen un için sopalarla kavga ettiği, civar kentte de halkın yardım TIR'larının konvoyunun önünü kesmek için araçlara taş attığı belirtiliyor. Yardımın yetersiz olduğu felaket bölgelerinde polis kuvvetlerinin yeterli sayıda olmadığı, düzenin sağlanmasında başarısız olunduğu kaydediliyor.
(AA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!