Pakistan'da 7.2 büyüklüğünde deprem

Güncelleme Tarihi:

Pakistanda 7.2 büyüklüğünde deprem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 09:53

Pakistan'ın güneybatısında dün gece meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Depremin vurduğu bölgelerde nüfusun yoğun olmamasının can kaybının önüne geçtiği belirtildi.

Haberin Devamı

HALK SOKAKLARDA YATTI / FOTO GALERİ

Pakistan'ın Belucistan eyaletinin, İran sınırı yakınındaki Dalbandin şehrinin 50 kilometre kadar batısında meydana gelen şiddetli deprem Karaçi, Multan, Lahor, Haydarabad ve Kuetta şehirlerinde de hissedildi.

AA muhabirinin bölgeden aldığı bilgiye göre, deprem yüzünden bu şehirlerde halk panik içinde sokaklara döküldü.

Belucistan Ulusal Afet İdaresi Kurumu yetkilileri, yerin 10 kilometre derinliklerinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssüne yakın bölgedeki en az 200 evin hasar gördüğünü belirtti.

Yetkililer, depremde ölen ya da yaralanan olmadığını belirtirken,  eyaletin, depremin merkez üssüne 320 kilometre uzaklıktaki başkenti Kuetta'da bir  kadının depremden sonra kalp krizinden öldüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

Pakistan'da konuşlu bulunan Türk Kızılayı ekiplerinin de depremin meydana geldiği Belucistan eyaletine hareket ettiği bildirildi.

Türk Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Türk Kızılayı’nın 2005 depremi ve geçen yılki sel felaketi nedeniyle Pakistan'da konuşlu bulunan ekipleri hemen deprem  bölgesine hareket etti. Ankara'daki Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde kurulan kriz masası ile bölgedeki tüm gelişmelerin dakika dakika takip edileceği ve ihtiyaca göre ilk yardımların havayolu ile bölgeye ulaştırılacağı” bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!