Pakistan’da eÅŸcinsel açılımı

Güncelleme Tarihi:

Pakistan’da eşcinsel açılımı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 22, 2011 13:18

Pakistan'ın doğusundaki Siyalkot kentinin belediyesi, vergi ve fatura tahsilâtlarını eşcinsellere yaptırmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Siyalkot Belediyesinden yapılan basın açıklamasında, su faturalarının tahsilâtı için ilk etapta 10 eşcinselin işe alındığı, bu projeyle eşcinsellere iş imkânı sağlayarak toplumun eşcinsellere bakışının değiştirilmesinin ve tahsilât oranının yükseltilmesinin amaçlandığı bildirildi.


Yerel Tribune gazetesine konuşan belediye yetkilisi Perviz İkbal Butt, 2 milyondan fazla nüfusa sahip kentte çok sayıda eşcinselin yaşadığını, uygulamanın başarılı olması durumunda belediyenin vergi ve diğer tahsilâtlarını da eşcinseller aracılığıyla yapmayı planladıklarını söyledi.


Ön yargılar yüzünden eşcinsellere iş verilmediğini belirten Butt, eşcinsellere yaptıkları tahsilâta göre prim vereceklerini, isteyenin kazandığı parayla tedavi olabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

 Â
Butt, uygulamanın toplumdan olumlu tepkiler aldığını kaydetti.


Pakistan'da ilk defa hayata geçirilecek proje daha önce Hindistan'ın bir kentinde uygulanmış ve başarı sağlanmıştı. Hindistan'da belediyenin alacaklarını tahsil etmekte zorlanan bazı eşcinseller, borçlu kişinin iş yerinin önünde eylem yaparak dikkati çekmeyi başarmışlardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!