Pakistan ABD'nin yeni stratejisinden endişeli

Güncelleme Tarihi:

Pakistan ABDnin yeni stratejisinden endişeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 10:43

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'a 30 bin ek asker göndereceğini açıklayarak yeni Afganistan stratejisini açıkladı. Ancak Pakistan, ABD'nin stratejisinin kendisine zarar vereceğinden korkuyor.

Haberin Devamı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin son Afganistan politikasının bölgenin bir parçası olan Pakistan üzerinde olumsuz etkisi olabileceğini açıkladı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Basit, Dışişleri Bakanlığında yaptığı basın toplantısında, ABD Başkanı Barack Obama'nın açıkladığı son Afganistan politikasının, bölgenin bir parçası olan Pakistan üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini söyledi.

AFGANİSTAN DAHA KÖTÜYE GİDEBİLİR

Savaşların sadece güç kullanarak kazanılamayacağını belirten Basit, "Pakistan yönetimi olarak Afganistan'da şartların daha kötüye gitmesini istemeyiz" dedi.

ABD'nin yeni askeri politikasının bölgede terörizmle karşı devam eden savaşı daha da azdıracağından endişe duyduklarını ifade eden Abdul Basit, “ABD'nin bölge ülkeleriyle görüş alışverişinde bulunarak bölge insanlarını terörizmden uzaklaştıracak ve yasal sisteme kazandıracak formüller geliştirmesini istiyoruz” diye konuştu.

Sözcü ayrıca, Hindistan'ın terörle mücadele için ciddi adımlar atmadığını ve Pakistan'la diyalog sürecine yanaşmadığını ifade ederek, Hindistan'ın Aşiretler Bölgesi ve Belucistan'daki terör eylemlerine katkı sağladığını, bu iddialarını uygun bir diyalog ortamı bulduklarında Hindistanlı yetkililere delileriyle birlikte ispat edeceklerini söyledi.

PAKİSTAN TOPRAKLARINA SALDIRI TALİBAN'A SEMPATİYİ ARTIRIYOR

Haberin Devamı

ABD'nin terörü gerekçe göstererek Afganistan ve Pakistan toprakları üzerinde yaptığı askeri operasyonlar kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor ve bölge halkının Taliban ve El-Kaide terör örgütlerine sempatisinin artmasına neden oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!