Özbekistan'da Ramazan Bayramı bugün kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Özbekistanda Ramazan Bayramı bugün kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 12:42

Ramazanda oruç tutmaya Türkiye'ye ile aynı gün başlanan Özbekistan'da Ramazan Bayramı bugün kutlanıyor.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresinin başvurusu üzerine yayımladığı bir kararnameyle Ramazan Bayramı nedeniyle bugünü resmi tatil ilan etti ve halkın bayramı rahat kutlayabilmesi için gereken önlemlerin alınmasını istedi.
Bayram namazında başkent Taşkent'teki tüm cami ve mescitler dolup taşarken, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanlığının bulunduğu Hazreti İmam Külliyesine cemaat sığmayınca, Başmüftü Osmanhan Alimov bayram namazını açık havada kıldırdı.
Müftülük binası ve Hazreti İmam Külliyesi önündeki meydanda kılınan bayram namazına yaklaşık 10 bin kişi katılırken, cami yakınındaki caddeler trafiğe kapatıldı.

Taşkent'teki Rus Ortodoks Kilisesi Orta Asya ve Taşkent Metropoliti Peder Vladimir, bayramdan sonra müftülüğe gelerek, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Osmanhan Alimov'un bayramını kutladı.
Müftü Alimov, Özbekistan'daki Ortodoksları temsilen Peder Vladimir'in bu davranışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunun Özbekistan'daki hoşgörünün bir örneği olduğunu söyledi.

Peder Vladimir, Özbek televizyonundan da tüm Müslümanların Ramazan Bayramını kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!