Osmanlı mutfağı, kitap fuarında

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı mutfağı, kitap fuarında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 10:43

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Frankfurt Kitap Fuarı’nda düzenlenen Türk Mutfağından Örnekler etkinliğinde şef Yunus Emre Akkor, Osmanlı mutfağını tanıttı.

Haberin Devamı

Osmanlı mutfağı, kitap fuarında

FUARIN üç numaralı bölümünde yer alan Gurme Galerisi’ndeki etkinlikte, şef Akkor, izleyicilere Osmanlı mutfağından yemekler sunacağını belirterek, ilk olarak yedinc yüzyıl erken İslam mutfağından sahire tatlısını, 14’üncü yüzyıldan Hz. Mevlana’nın sevdiği bir pilav, aslında bir yemek, zerdeçallı bulgur aşı, son olarak da 18’inci yüzyıldan yanardağ boranisi yemeklerini yapacağını söyledi. Akkor, Ortadoğu bölgesinde, Arap yarımadasında ve Türkiye coğrafyasında çok ciddi bir yemek kültürü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Avustralyalı Burt Fenner şöyle diyor, ‘Osmanlı İmparatorluğu her ne kadar fiilen bu yüzyılda yaşamaya devam etmiyorsa da, Osmanlı mutfağı, yemekleri, mutfak teknikleri ve kullanılan malzemeleriyle, tüm dünyada Osmanlı mutfak imparatorluğu olarak yaşamaya devam ediyor.’ Osmanlı mutfağının genel özelliği aslında, sağlıklı bir mutfak. Türkler Orta Asya’dan geldiklerinde, Anadolu’ya geçişleriyle beraber sadece et, yoğurt ve peynir yemeyi bırakmışlar ve Anadolu’da buldukları çeşitli ırmaklardaki balıkları çeşitli sebzelerle karıştırmayı ve sebze yemeyi öğrenmişlerdir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!