Oscar Pistorius tahliye oluyor

Güncelleme Tarihi:

Oscar Pistorius tahliye oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 08:07

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı ‘hırsız’ zannederek öldüren Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius 10 aylık cezasının ardından Cuma günü hapisten çıkıyor.

Haberin Devamı

Pistorius’un serbest kalmasına şiddetle karşı çıkan Güney Afrika’daki iktidar partisi ANC Kadın Kolları (ANCWL), 200 kadın kuruluşundan imza toplayarak hükümetten tahliyeyi önlemesi için girişimde bulunmasını istedi.

ANCWL’in sözcüsü Jacqui Mofokeng , “Pistorius’un dışarı çıkması kadınlara karşı bir hakarettir. Kapının arkasında Pistorius’un kurşunlarına hedef olarak can veren Steenkamp olayı ‘kanayan bir yaradır’. Pistorius’un serbest bırakılması bu yaraya tuz serpmektir” dedi.

Öte yandan ‘kusurlu cinayetten’ hükme göre 5 yıl hapis cezasının 10 ayını içerde geçiren Pistorius’ın serbest bırakılacağı günün, Steenkamp’ın doğum tarihinden 2 gün sonraya denk gelmesi kızlarını kaybeden aileyi yıktı. Medyaya konuşan hukuk mezunu-model Steenkamp’ın annesi June ve babası Barry şunları söyledi, “Değerli kızımızı kaybetmenin acısıyla mücadele ediyoruz. Reeva’nın 32. yaş gününü kutlayacağımız 19 Ağustos bize çok zor gelecek. Ama kızımızın ölümünün intikamını Pistorius’tan da çıkarmak istemiyoruz. O’nun sıkıntı çekmesi de kızımızı geri getirmeyecek; ama 10 ay ceza az bir süre.”

Haberin Devamı

Olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet ünvanını kazanan Pistorius, Pretoria’daki Kgosi Mampuru II Hapishanesi’nden çıkınca amcası Arnold Pistorius’un evinde kalmaya devam edecek. Ünlü atlet, yaklaşık 2 yıl süren dava sürecinde mahkeme masraflarını karşılamak için evlerini satmıştı. Pistorius’un mahkemesini dünya medyası canlı vermişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!