Oscar Pistorius serbest kaldı

Güncelleme Tarihi:

Oscar Pistorius serbest kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 08:20

Olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olan ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunduğu için geçen yıl cezaevine giren Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius, kalan cezasını bugünden itibaren ev hapsinde geçirecek.

Haberin Devamı

Pistorius, yaklaşık altı ay süren ve tüm dünyada manşetlere taşınan duruşmalar sonucunda beş yıl hapis cezasına çarptırılarak, 21 Ekim'de hapse girmişti.

Güney Afrika Cumhuriyeti Islah Gözetleme sözcüsü Manelisi Wolela, 28 yaşındaki ünlü atletin Pretoria'da bulunduğu hapishaneden salıverildiğini duyurdu.

Güney Afrika yasalarına göre, mahkumlar aldıkları hapis cezasının altıda biri kadar süreyi cezaevinde geçirdikten sonra şartlı tahliye ya da kefalet gibi bazı koşullar altında serbest bırakılabiliyor.

HIRSIZ SANDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 14 Şubat 2013'te Pretoria'daki evinde "dikkatsizlik sonucu öldürmekten" suçlu bulunmuştu.

Pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek banyo kapısından içeri ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu.

Haberin Devamı

Oscar Pistorius serbest kaldı

Oscar Pistorius ve eski sevgilisi Reeva Steenkamp
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!