"Örümcek adam" işbaşında

Güncelleme Tarihi:

Örümcek adam işbaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2007 12:27

Fransız “Örümcek Adam” Alain Robert, Rusya'nın ve Avrupa'nın en yüksek yapılarından biri sayılan Federasyon Kulesi'ne tırmanarak, bir saatte tepesine vardı.

Haberin Devamı

Moskova'nın 860. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla geçen Cumartesi günü yapılması planlanan tırmanış, kent yönetiminin izin vermemesi yüzünden dün yapılabildi.

“Örümcek Adam”ın kuleye tırmanmasından önce binadan atlayan paraşütçüler, binanın çevresinde hazır bulunan güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alındı.

Değişik ülkelerde 70'ten fazla gökdelene tırmanan Robert'ın Moskova'daki tırmanışı sırasında hiçbir sigorta şirketinin kendisini sigorta etmeye yanaşmadığı bildirildi.

Örümcek adamın nefes kesen tırmanışı ve yakalanmasını görmek için tıklayın.

Robert, çıplak ellerle hiçbir alet kullanmadan, önceden bir saat süreceği belirtilen tırmanışını 45 dakikada tamamladı ve zirveye ulaştığında aşağıda toplanan kalabalık izleyici grubuna zafer işareti yaptı ve uzun bir süre alkış aldı.
Bununla birlikte, tırmanışı tamamlayan Robert'i dünyanın her yerinde olduğu gibi aşağıya indiğinde yine polisler bekliyordu.

Basın toplantısı için asansörle aşağıya inen Robert, asansörden çıkar çıkmaz Rus polisi tarafından gözaltına alındı.
Gazeteciler, polisin Robert'i gözaltına almasının gösterinin bir parçası olduğunu savunurken, Robert götürüldüğü bölge karakolunda kimlik tespitinin ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Fransız “Örümcek Adam” (45), daha önce aralarında Fransa'daki La Defense, Eyfel ve Montparnasse kuleleri ile New York'taki Empire State Building, Kuala Lumpur'daki Petronas, dünyanın en yüksek yapısı Tayvan'daki Taipei 101 ve Hong Kong'daki Cheung Kong Center'ın bulunduğu 50 kadar yüksek yapıya çıplak elle tırmanmıştı.

Robert'in 1982'de bir kayayı tırmanırken kaza geçirmesinden sonra doktorlar, bir daha tırmanmasının imkansız olduğunu söylemişlerdi.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!