Ortadoğu'da kanlı bayram

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğuda kanlı bayram
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

İsrail askerlerinin bugün Ramallah'ın kuzeyinde açtığı ateşte, 15 Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Filistin hastane kaynakları, İsrail askerlerinin, Ramallah kentinin kuzeyinde taş ve şişe atan Filistinlilere açtığı ateş sonucu 15 kişinin yaralandığını belirttiler.

Çatışmaların kent merkezinde yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı gösteriden sonra başladığı, Filistinlilerin ''Filistin için ölüyoruz''şeklinde sloganlar attıkları kaydedildi.

Batı Şeria'daki Nablus kentinde toplanan Hamas yanlısı yaklaşık 6 bin kişinin Cihad çağrısında bulunduğunu ve yüzü maskeli kişilerin otomatik silahlarla havaya ateş açtıkları belirtildi.

MESCİD-İ AKSA'YA GİRİŞ SERBESTİSİ

İsrail polisi, Mescid'i Aksa'nın bulunduğu Haremüşşerif'e girişlerde İsrailli Araplara uyguladığı yaş sınırını bugünlük kaldırma kararı aldı.

Haberin Devamı

Polisin aldığı kararla, Kudüs'te yaşayan Araplar yaş sınırı gözetilmeksizin bölgeye girebilecekler. İsrail polisi, Ramazan ayı boyunca, güvenlik önlemi olarak yalnızca 45 yaşın üstündekilere Haremüşşerif'e girme izni veriyordu.

Polisin ayrıca, 28 Eylül'de başlayan çatışmalardan beri ilk kez, Gazze ve Batı Şeria'da yaşayan bin kadar kişiye de bayram namazı kılmaları için Haremüşşerif'e giriş izni verdiği belirtiliyor.

BARAK ABDULLAH İLE GÖRÜŞTÜ

İsrail Başbakanı Ehud Barak'la Ürdün Kralı Abdullah'ın telefon görüşmesi yaptıkları bildirildi. İsrail hükümet sözcüsü David Baker, iki liderin görüşmede Ortadoğubarış süreci ve bölgedeki son durumu ele aldıklarını belirtti.

Sözcü Baker, ''Barak, telefon görüşmesinde Kral Abdullah'a, şiddethareketleri ve terörist faaliyetlerin İsrail vatandaşlarını hedef almasına izin vermeyeceklerini söyledi'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!