Ortadoğu'da barış arayışları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğuda barış arayışları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Ehud Barak'ın, Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ı telefonla arayarak, ABD Başkanı Bill Clinton'ın barış teklifine yanıtını erteleyeceğini söylediği bildirildi.

Filistinli bir yetkili, Barak'ın Arafat'ı dün geç saatlerde aradığını belirterek, ''Önümüzdeki günlerde Arafat, Barak ve Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek arasında Şarm El-Şeyh'te bir zirve yapılması çabaları var'' dedi.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, zirve sırasında Arafat ve Barak'ın Clinton'ın barış teklifine yanıtlarını muhtemelen birlikte vereceklerini belirtti.

İsrailli bir yetkili de, Barak'ın Arafat'ı aradığını doğrulayarak,iki liderin Ekim ayında bir zirveye evsahipliği yapan Şarm El-Şeyh'te yarın biraraya gelmek konusunda anlaşmaya vardıklarını kaydetti.

MISIR'DA ZİRVE BEKLENTİSİ

Buna rağmen iki liderin Şarm El-Şeyh'te görüşeceğine ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

Barak ve Mübarek'in Şarm El-Şeyh'te yarın görüşeceği daha önce açıklanmıştı.

İsrail Başbakanı'nın, 6 Şubat'ta yapılacak başbakanlık seçiminde aşırı sağcı Likud (Birleşik) Parti lideri Ariel Şaron'a karşı zafer elde etmesi Filistin yönetimiyle barış yapmasına bağlı gözüküyor.

Barak ve Arafat'ın, Clinton'ın, İsrailli ve Filistinli görüşmecilerle, Cumartesi günü Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede sunduğu barış teklifine yanıtlarını bugün vermeleri gerekiyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!