Orient Express Paris-İstanbul seferlerine başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Orient Express Paris-İstanbul seferlerine başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 14:42

Dünyanın en zengin ve ünlü isimlerinin seyahet etmek için tercih ettiği tarihi Orient Express treni, restore edilerek yenilendi.

Haberin Devamı

ORIENT EXPRESS RESTORE EDİLİYOR/Foto Galeri

 

1980'DE YAPILAN PARİS-İSTANBUL SEFERİNDEN GÖRÜNTÜLER

 

İlk seferini 1883 yılında yapan, dünyanın en ünlü treni Orient Express, seferlerine son verdiği 2009 yılının ardından, yeni bir güzergahla yeniden yolcu taşımaya hazırlanıyor.

 

Paris’ten yola çıkarak, son durağı olan İstanbul’a kadar Münih, Viyana, Budapeşte, Belgrad ve daha birçok şehre yüz yılı aşkın bir süre boyunca yolcu taşıyan Orient Express, vagonları 1920 ve 30’lu yılları çağrıştıracak şekilde yeniden restore ediliyor.

 

2011 içinde yeniden seferlere başlayacak olan trenin yeni durağı Venedik olacak. Yolcu kapasitesi sadece 20 kişiyle sınırlı olacak trende, yolculara eşlik etmesi için Londra Ulusal Galeri’den bir de uzman yer alacak. Nisan 2011’de ilk seferini yapacak olan trende yolculuk etmek isteyenler, kişi başı 3,180 sterlin (5,170 dolar) ödemek zorunda.

 

PARİS-İSTANBUL SEFERLERİ EYLÜL’DE

Bu yıl başlatılacak olan özel güzergah, Venedik’ten başlayacak ve Krakow ile Dresden şehirlerinden geçerek Londra’ya ulaşacak. Bir hafta sürecek olan yolculuk süit kabinlerde yapılacak. Bu yolculuğun kişi başına maliyeti ise 4,850 sterlin (7,883 dolar) olacak.

 

Orient Express’in Paris’ten başlayarak İstanbul’da sona erecek seferleri, 2 Eylül 2011’de başlayacak. Trenin en sıkı kullandığı güzergahta yapılacak olan yolculuk, İstanbul’a varana dek Budapeşte ve Bükreş’i de kapsayacak.

 

Tarihi trende Paris-İstanbul seferini yapmak isteyen yolcuların ödemesi gereken ücret ise 4,985 sterlin (7,956) dolar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!