On beşlik kamikaze Amerika'yı korkuttu

Güncelleme Tarihi:

On beşlik kamikaze Amerikayı korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 02:02

11 Eylül teröristlerinin de ders aldığı Florida'daki uçuş okullarından birinde eğitim gören 15 yaşındaki Charles Bishop, Tampa'daki bir gökdelene Cessna'yla dalış yaptı.

11 Eylül kabusu yine canlandı. Bishop'un ailesini sorgulayan FBI'a göre olay bir terör eylemi değil. Derhal ölen delikanlının intihar ettiği tahmin ediliyor.

ABD'nin Tampa kentinde 15 yaşındaki bir genç tek motorlu Cessna 172R tipi bir uçakla kentin 42 katlı en yüksek gökdelenine çarparak öldü. Charles Bishop adındaki pilotluk dersleri alan İngiliz genç, ehliyeti bulunmamasına rağmen St. Petersburg yakınlarındaki Albert Whitted Havalimanı'ndan çaldığı uçağı Bank of America binasına çaktı. Olay üzerine ABD Başkanı George W. Bush derhal durumdan haberdar edildi.

Ancak güvenlik yetkilileri olayın bir terör eylemi olmadığını, Bishop'un büyük ihtimalle intihar dalışı yaptığını belittiler. FBI da gencin ailesini sorgulamaya başladı.

Daha önceden bir sabıka kaydı olmayan Bishop hemen ölürken, uçak, kısmen binanın 23'üncü katından dışarı sarkan bir şekilde kaldı. Olayda Bishop'tan başka ölen ya da yaralanan olmadı. Bishop, binaya çakıldığında uçağın kanatları gövdeden koptu. Şans eseri uçağın yakıt deposu alev almadığı için yangın çıkmadı. Bir Sahil Koruma helikopteri, havada, Charles Bishop'ın kullandığı tek motorlu uçağın neredeyse bir metre yakınına kadar giderek kamikaze İngiliz'i engellemeye çalıştı, ancak başarılı olamadı.

Verilen bilgiye göre Bishop, büyükannesiyle birlikte uçuş dersi için Tampa'ya 30 km mesafedeki havaalanına gelmişti. Dört kişilik Cessna 172R'yi uçuş öğretmeniyle birlikte kullanacaktı. Öğretmenin son kontrolleri yapmasını söyleyerek yanından ayrılmasıyla birlikte uçağa atladığı gibi motoru çalıştırarak havalandı. Bunun üzerine havaalanı Sahil Koruma'yı uyardı. Sahil Koruma'nın helikopteri Bishop'a çok yaklaştığı halde genci durduramadı.

Olay cumartesi günü meydana geldiği için binada pek az insan bulunuyordu. Binanın 42'inci katında ise olay sırasında yerel televizyon kanalından 25 kişinin çalışmakta olduğu bildirildi.

Tek motorlu bir diğer Cesna tipi uçak ise Colorado Eyaleti'nde Boulder yakınlarında bir tepeye çakıldı. En az bir kişi öldü. California'da, bir başka tek motorlu uçak Buena Park havaalanının hemen yakınında düştü. Altı kişinin bulunduğuna inanılan uçak enerji nakil hatlarını devirdi. Yanan uçakta kurtulan olmadığına inanılıyor. Porto Rico'da da kayalık Rio Grande yakınlarında yere çakılan küçük uçakta biri bebek en az beş kişi öldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!