Ölüm nedeni belli olacak

Güncelleme Tarihi:

Ölüm nedeni belli olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2006 13:37

Hücresinde ölü bulunan Yugoslavya eski Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'e bugün otopsi yapılacak. Otopsiyle Miloseviç'in kesin ölüm sebebi belli olacak. Otopsiye Bir de Sırp yetkili katılacak.

Haberin Devamı

Miloseviç'in Moskova'da yaşayan ağabeyi, "kardeşimin tansiyon hastası olduğu biliniyordu. Aylardır tedavi için Rusya'ya gitmek istiyordu, izin vermediler" diyerek, ölümünden mahkemeyi sorumlu tuttu. BM savaş suçları mahkemesi sözcüsü ise, 64 yaşındaki Sırp liderin ölümünde kusur veya ihmallerinin bulunmadığını duyurdu.

SIRP BASINI ÖFKELİ

Sırp basını Slobodan Miloseviç'in ölümünden Eski Yugoslavya için kurulan Savaş Suçları mahkemesini sorumlu tuttu. Gazetelerin manşetleri şöyle: "Öldürüldü", "Mahkeme Miloseviç'i öldürdü" ve "Ölüm kararını jüri verdi"

Kurir gazetesi, Miloseviç'i geçen yıl muayene eden doktor Vukasin Andric'in sözlerini birinci sayfasına taşıdı. Gazete, doktorun "Miloseviç çok hastaydı. 'Yeni Dünya Düzeni'nin liderleri Miloseviç'i ortadan kaldırma kararı aldı. Çünkü mahkemenin onu mahkum edebilecek delilleri olmadığını biliyorlardı" iddiasına yer verdi.

Haberin Devamı

Aynı doktorla görüşen Vecernji Novosti gazetesi ise doktorun "Miloseviç, mahkemenin kabusuydu" sözlerini başlığa çıkardı. Gazeteye konuşan doktor "Miloseviç'i öldürerek gerçekleri saklamayı başardılar" iddiasında bulundu.

Blic gazetesi de Miloseviç için, "Hükümden önce öldü" ifadesini kullandı. Gazete, Lahey'deki tıbbi yeterliliği sorguladığı haberinde doktorların kalitesine dikkat çekti.
Belgrad yakınlarındaki Pozarevac kentinde oturan bir kadınla görüşen gazete, "Onunla birlikte Sırbistan da öldü" sözlerine yer verdi.

Politika gazetesi ise Rusya'nın Miloseviç'i tedavi etme teklifine mahkemenin verdiği ret yanıtına yönelik tepkileri aktardı. Gazete, "Rusya'ya neden hayır dendiği ortaya çıktı" ifadesini kullandı. Gazete, olayın Avrupa Birliği'nin Sırbistan'a bakışını da bir kez daha ortaya koyduğunu savundu.

AİLESİNİN SIRBİSTAN'A GİRMESİ YASAK

Mahkeme de, ölümüyle ilgili soruşturma açtı. 64 yaşındaki Miloseviç, 1991-1995 yılları arasındaki Bosna savaşı sırasında soykırım dahil 60'tan fazla savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekten yargılanıyordu.

Kızı Maria Miloseviç'in isteği üzerine Slobodan Miloseviç'in Karadağ'da toprağa verilmesi bekleniyor. Miloseviç'in ailesi Sırbistan-Karadağ'da arandığı için Rusya'da yaşıyor.

Haberin Devamı

Ailenin cenaze törenine katılabilmesi için özel bir af çıkarılması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!