'Ölüm kuyusu'nu çimentolama işlemi en az 24 saat sürecek

Güncelleme Tarihi:

Ölüm kuyusunu çimentolama işlemi en az 24 saat sürecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 13:42

Meksika Körfezi'nde batan ve büyük bir çevre kirliliğine yol açan Amerikan firmasına ait platformu işleten İngiliz şirketi BP, kirliliğin kaynağı petrol kuyusunu çimentolama işleminin sürdüğünü ve operasyonun en az 24 saat süreceğini bildirdi.

Haberin Devamı

BP'nin işletme müdürü Doug Suttles, Louisiana'nın güneyindeki Robert kentinde düzenlediği basın toplantısında, operasyonun öngörüldüğü gibi sürdüğünü ve muhtemelen en az 24 saat devam edeceğini belirterek, BP'nin petrol fışkıran yerlere su ve katı maddelerden oluşan bir solüsyon enjekte etmeye de kontrol için ara vereceklerini kaydetti.

BP'nin, denizin 1500 metre altında petrol fışkıran noktalara uyguladığı çamurla sıvama yönteminin başarılı olduğu açıklanmıştı.

YAPAY ADA İNŞA EDİLECEK

Öte yandan Amerikan yönetimi, deniz kirliliğinin Louisiana sahillerinin bir bölümünü etkilemesine engel olmak için bir yapay ada inşaatına yeşil ışık yaktı.

ABD'nin deniz kirliliğine karşı müdahale yöneticisi sahil muhafaza komutanı Thad Allen, Louisiana kentinin bir deneysel bariyer inşa etme önerisini onayladığı belirtildi. Bariyer çalışırsa, Louisiana kıyılarının önemli bir bölümünü en büyük petrol örtüsünden korumuş olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!