Ölüm balayında yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Ölüm balayında yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 00:00

Hayatlarının en önemli macerasına çıktılar ama ölüm onları balaylarında dünyanın en tehlikeli havaalanında yakaladı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN ÇATISINDA ÖLDÜLER

KORKUNÇ KAZANIN FOTOĞRAFLARI

Nepal’de içinde turistlerin bulunduğu küçük bir yolcu uçağının düşmesi sonucu 18 kişi ölmüştü. Ölenlerden ikisi de evlendikten sonra balayına çıkan Alman doktor Nadine J. ile kocası mühendis Thorsten B. idi. Henüz hayatlarının baharında yaşama veda eden çiftin bu dramı Almanya'yı yasa boğdu.

Himalaya dağına 18 günlük tur planlayan Alman çift, 4 bin metre yüksekliğe kadar çıkmayı planlıyordu. Talihsiz çift bu tur için 4 bin 500 euro ödemişti ancak ölüm onları uçak inişe geçerken yakaladı. Çiftin Almanya'daki ailesi büyük bir mutlulukta balayına gönderdikleri çocuklarının cesedinin dönmesini bekliyor.
 
18 kişi ölmüş sadece pilot kurtulmuştu

Everest Dağı yakınlarındaki Lukla’daki havaalanına iniş sırasında düşen uçakta, toplam 19 kişi bulunuyordu.

Haberin Devamı

Kazada ölenlerden 12’sinin Alman, 2’sinin Avustralyalı, 2’sinin de Nepalli tursit olduğu açıklanmıştı. İki kişilik Nepalli mürettebatın hayatını kaybettiği kazadan tek kurtulan ise Nepalli pilot oldu.

Everest Dağı yakınlarında yer alan Lukla’daki Tenzing Hilary Havaalanı, Everest için bölgeye gelen çok sayıda dağcı ve turist tarafından kullanılıyor.

DÜNYADAN KISA KISA...

İNGİLTERE'DE KASA SATIŞLARI ARTTI
İngiltere;de kasa satışlarının, bankacılık krizinin başlamasından bu yana yüzde 25 arttığı, İngilizler;in paralarını, iflas etme ihtimali bulunan bankalarda tutmak yerine evlerinde korumayı tercih ettikleri bildirildi. Bankacılık sektöründeki krizin derinleşmesine yönelik işaretleri değerlendiren kasa üreticisi firmaların, noel öncesinde talepte artış bekledikleri de kaydedildi.

47 BİN ÇOCUK HASTANEYE KALDIRIDI
Çin'de melamin karışmış süt ve süt ürünlerini tükettiği için hastaneye kaldırılan çocukların sayısının yaklaşık 47 bin olduğu bildirildi. Çin Sağlık Bakanlığının açıklamasında, Çin'deki hastanelerde 10 bin 666 zehirlenen çocuğun bulunduğu, daha önce hastaneye kaldırılan 36 bin 144 çocuğun taburcu edildiği belirtildi. Çin'de, bebek mamalarına eklenen melamin yüzünden 4 çocuk öldü.

BİR SEFERDE 2 KOL NAKLİ YAPILAN ÇİFTÇİ KAMERALARIN ÖNÜNDE
Dünyada ilk kez bir seferde 2 kol nakli yapılan Alman çiftçi, yeni kollarıyla kameraların önüne çıktı ve "yeniden bütün olmanın tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu" ifade etti. Almanya'da çiftçilik yapan Karl Merk (54), Münih'teki Teknik Üniversitesi'nin hastanesinde ameliyatını yapan doktorlarıyla düzenlediği basın toplantısında, "bu duygunun tarifinin olmadığını" söyleyerek, yeni kollarını gösterdi ve gün geçtikçe yeni kollarının hareket kapasitesinin artığını belirtti.

MELAMİNLİ SÜTTEN SONRA ARSENİKLİ SU
Melaminli süt ve süt ürünleri skandalıyla çalkalanan Çin'de, bu kez de yaklaşık 200 kişi içme suyuna arsenik karıştığı için hastanelik oldu. Resmi Çin haber ajansı Şinhua, ülkenin güneyindeki Guanci eyaletine bağlı iki köyde cuma akşamı bazı köylülerde arsenik zehirlenmesi belirtileri görüldüğünü aktardı.

Haberin Devamı

Haberde, ilk etapta 136 kişinin hastaneye kaldırıldığı, daha sonra tüm köylülerin testten geçmesinin ardından bu sayının 200'e yükseldiği belirtildi. Ajansın haberinde, 19 kişinin halen hastanede olduğu kaydedildi.

ERKEK DERGİSİ ESQUIRE'DAN OBAMA'YA DESTEK
Erkek dergisi Esquire, ABD Başkanlık yarışında Demokrat Parti adayı Barack Obama'ya destek verdi. 75 yıllık yayın hayatında ilk kez bir başkan adayına destek veren dergi, senatörü,”ülkeyi yönetecek tek seçenek” olarak niteledi ve Obama'ya oy verilmesi çağrısında bulundu. Derginin Kasım sayısında yer alan ve editörler tarafından kaleme alınan yazıda, John McCain'in, “ucuz ve saygın olmayan bir kampanya” yürüttüğü ileri sürüldü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!