Ölü sayısı 1000'e yaklaştı

Güncelleme Tarihi:

Ölü sayısı 1000e yaklaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2006 07:20

Lübnanlı yetkililer, 25. gününe giren İsrail bombardımanlarında ölenlerin sayısının 968'e yükseldiğini ve 3 bin 293 kişinin yaralandığını belirttiler.

Haberin Devamı

Lübnan hükümetine bağlı Kurtarma Komisyonu, ölenlerin yüzde 30'u 12 yaşından küçük çocuk olmak üzere 880'inin sivil olduğunu, ayrıca 28 asker ve jandarmanın 12 temmuzda başlayan İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Lübnan Şii Partisi de, bombardımanda 48 Hizbullah militanıyla Şii müttefikleri Emel örgütünün 7 militanının öldüğünü bildirdi.  Savaşta ayrıca, 4 BM gözlemcisiyle bir BM Geçici Gücü (Finul) üyesi hayatını kaybetti. Lübnan'daki bilançoya hala enkaz altında bulunanların dahil olmadığı belirtildi. İsrail ile Hizbullah arasındaki çarpışmalar, 913 bin 760 kişinin de yerinden olmasına yol açtı. Bunların 220 bini Lübnan topraklarını terk etti. 100 binden fazla yabancı ve çifte vatandaş tahliye edildi.

İSRAİL 70'DEN FAZLA HEDEFİ VURDU

Haberin Devamı

Bu arada, İsrail askeri sözcüsü, İsrail savaş uçakları ve helikopterlerinin dün gece Lübnan'da 70'ten fazla hedefi vurduklarını bildirdi.  Sözcü, Beyrut'un güneyinde Hizbullahın faaliyet noktaları, büroları ve silah depoları ile emel örgütünün militan toplama merkezinin hedef alındığını belirtti.  Bu operasyonlardan önce İsrail uçaklarının sivil halkın bölgeyi terk etmesini isteyen broşürler attığını belirten askeri sözcü, Hizbullahın Sur kentinde bir helikopter operasyonunu engellediği açıklamalarıyla ilgili sorular konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

SUR HAREKATINDA 8 YARALI

İsminin açıklanmasını istemeyen bir başka askeri yetkiliyse gün doğumunda Sur kentine yönelik bir komando harekatında, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yetkili, operasyon sırasında Hadera bölgesine roket atmak kullanılan füze fırlatma rampalarının da imha edildiğini belirtti.

İSRAİL'E TEHDİT

Öte yandan, Endonezya'da bu sabah düzenlenen gösteride, 160 kadar kişi bir askeri geçit düzenleyerek, İsrail'in İngiltere, ABD ve Avustralya'daki çıkarlarını vurma tehdidinde bulundu. Endonezya'da kurulu Asya Müslüman Gençlik Hareketi (Amym) üyesi üniformalı gençler, askeri geçit düzeninde yürürken, liderleri Şuayib Didu, hedeflerinin kardeşlerini İsrail saldırılarından korumak olduğunu söyledi. Şuayib Didu, 72'si Endonezyalı, diğerleri 6 Asya ve Güneydoğu Asya ülkesinden 217 intihar komandosunun İsrail çıkarlarına saldırılar düzenlemek üzere yurtdışına gittiğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!