Ölmesi için yol gösterdiler

Güncelleme Tarihi:

Ölmesi için yol gösterdiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 00:00

Avustralya’da boyundan aşağısı felçli olan bir hasta, ölüm iznini dolaylı yoldan aldı. Ülkede ötenazi yasak olduğu için yargıç, hastanın kendisini aç bırakarak ölmesine izin verdi.

Haberin Devamı

BİSİKLETE binerken bir aracın çarpması sonucu 30 metre yükseklikten düşen Christian Rossiter’in (49) boyundan aşağısı felç oldu. O günden sonra bakım evinde bakılan Rossiter, ölmek için mahkemeye başvurdu ve yalvararak ölümüne izin verilmesini istedi.   

Başvuru bildirisinde Rossiter, en basit ihtiyaçlarını bile kendi kendine göremediğini belirterek, “kendi bedenimde mahkum oldum” dedi. Rossiter şöyle devam etti: “Burnumu, gözyaşlarımı bile kendim silemiyorum. Kıpırdıyamıyorum ve acı çekiyorum. Ben Christian Rossiter, ölmek istiyorum. Ölümden değil, acı çekmekten korkuyorum. Bağırsaklarımın çalışması için, üç günde bir 6-8 saat süreyle supozituvar uygulanıyor. Bu son derece acı verici bir uygulama.” Ülkede, bir hastanın ölümüne yardımcı olmak ağır suç sayılıyor ve bazı eyaletlerde ömür boyu hapisle cezalandırılıyor. Davaya bakan yargıç, bu kişinin kendi tedavisi hakkında söz sahibi olduğuna ve beslenmesinin sona erdirilmesine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!