Olmert'ten Annan'a ret: Asker kalacak, abluka sürecek

Güncelleme Tarihi:

Olmertten Annana ret: Asker kalacak, abluka sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 18:25

BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın, Güney Lübnan'a yerleştirilecek uluslararası barış gücü asker sayısının 5 bine ulaştıktan sonra İsrail ordusunun çekilmesi çağrısına olumsuz yanıt geldi. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Lübnan'a uygulanan deniz ve hava ablukasının kaldırılması talebini de geri çevirdi.

Haberin Devamı

İsrail, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın, "Lübnan'a uyguladığı hava ve deniz ablukasını kaldırması" çağrısını reddetti. İsrail, 7 haftadır süren ablukayı, ancak ateşkesin tüm unsurları yerine getirilince sona erdireceğini bildirdi.

Annan'ın, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'le bugün yaptığı görüşmede, İsrail'i savaşın başladığı 12 Temmuz'dan bu yana uyguladığı ambargoyu kaldırmaya zorladığı belirtildi.

/images/100/0x0/55eaad0bf018fbb8f88f9815

Filistin lideri Mahmud Abbas'la da görüşen Annan, Filistin'de birlik hükümetinin kurulmasının çok önemli olduğunu söyledi.  

Ancak Olmert, görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında, Lübnan limanları ve hava sahasında uygulanan ablukanın yumuşatılmasının, BM'nin Lübnan'la ilgili 1701 sayılı kararının yükümlülüklerinin tamamen yerine getirilmesine bağlı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Olmert'in, Annan'ın, İsrail askerlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesi talebine de yanıtının da sert olduğu, İsrail Başbakanı'nın bu talebin yerine getirilmesini de BM kararının tamamen uygulanmasına bağladığı belirtildi.

Görüşmede ayrıca Olmert'in, BM gücünün sadece Lübnan'ın güneyine değil, Suriye sınırına da konuşlanması isteğini yinelediği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!