Olmert Şam’a saldırıyı doğruladı, Türkiye’den özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Olmert Şam’a saldırıyı doğruladı, Türkiye’den özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 00:00

10 Ağustos’ta uydudan çekilen fotoğrafta İsrail’in eylülde vurduğu nükleer reaktör olduğu iddia edilen bir binanın 24 Ekim’de çekilen fotoğrafta ortadan kalktığı görülüyor.

İSRAİL Başbakanı Ehud Olmert, İsrail uçaklarınca Suriye’ye 6 Eylül’de düzenlendiği belirtilen operasyon sırasında Türk topraklarına yakıt tanklarının düşmesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilediğini açıkladı.

Olmert, dünkü haftalık olağan Bakanlar Kurulu toplantısında, Türk topraklarına düşen yakıt tanklarıyla ilgili ilk kez açıklama yaptı ve 23 Ekim’de Londra’da Erdoğan ile görüşmesi sırasında, "meydana gelebilmiş herhangi bir zarar nedeniyle" özür dilediğini bildirdi. Paris ve Londra temasları hakkında bilgi veren Olmert’in, kabine üyelerine, "Gerçekten Türk hava sahasını ihlal etmişlerse (İsrail uçakları), Türkiye’nin saygı duyduğumuz egemenliğine ve toprak bütünlüğüne zarar vermeye ya da kuşku yaratmaya yönelik bir art niyetimiz yoktur" dediği belirtildi.
/images/100/0x0/55ea3654f018fbb8f871abef


KANAL 10: ERDOĞAN BASKI YAPTI

İsrail’in Kanal 10 televizyonu ise özrün sebebinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Londra’daki görüşmeleri sırasında İsrailli mevkidaşı Olmert’e ’kamuoyuna yönelik bir açıklama’ için baskı yapması olduğunu öne sürdü.

İsrail uçaklarının 6 Eylül’de Suriye’de bir nükleer tesisi vurduğu iddia edilmiş, bu operasyon sırasında bazı yakıt tankları Türkiye sınırları içine düşmüştü. Türkiye, konuyla ilgili olarak İsrail’den resmen açıklama istemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!