Olmert’in lüks konutu incelemede

Güncelleme Tarihi:

Olmert’in lüks konutu incelemede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 00:56

34 gün boyunca Lübnan’da Hizbullah’a karşı geniş bir kampanya sürdürdüğü halde İsrail’in pek de başarılı olamadığı yolundaki eleştiriler üzerine oklar Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’na yöneltildi.

İsrail Hükümeti’nden bir kaynağın, "Dan Halutz köpeklerin önüne atılacak" dediği öne sürülürken, Başbakan Ehud Olmert’in de başarısızlığın tek sorumlusu olarak komutanı gördüğü iddia edildi. Yüksek rütbeli bazı İsrailli subayların da Halutz’un istifasından yana oldukları ifade edilirken, yerini alabilecek isimler arasında en ön planda Kara Kuvvetleri Komutanı Benny Ganz’ın adı geçiyor. Haaretz gazetesi ise diğer adaylar olarak, General Moshe Kaplinski ile General Gabi Eskanazi’yi gösterdi. Bazı Knesset üyeleri de Halutz hakkında soruşturma açılmasını talep ettiler. 10 yıl önce kanseri yenenen Halutz’un hastalığının nüksettiği de söylenirken, komutana yakın bir kaynak, "bıkmış ve bitkin düşmüş durumda" diye konuştu.

Lübnan’da fazla etkili olamamakla suçlanan İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Kudüs Belediye Başkanı olduğu dönemde satın aldığı lüks apartman dairesiyle ilgili dosya da yeniden gündeme geldi. Olmert’in, sit alanı olarak korunan bölgede aldığı ev için 1.2 milyon dolar ödediği, apartmanın gerçek değerinin 1.6 ile 1.8 milyon dolar arasında değiştiği söyleniyor. Böylece, Olmert’in evin gerçek değeri üzerinden 400 ila 600 bin dolar arasında değişen kazanç sağladığı iddia edilirken, Olmert’in yardımcılarının da evi satan müteahhidin, eskisini yıkıp daha geniş apartman yapılmasını sağlamak için Kudüs Belediyesi’nden usulsüz ruhsat sağlamasına yardımcı oldukları da öne sürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!