Ölmedim iÅŸte ben buradayım

Güncelleme Tarihi:

Ölmedim işte ben buradayım
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 11, 2008 12:22

Öldüğü ya da hasta olduğu için sürekli dublör kullandığı iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong Il'in yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

KORE LİDERİ YENİDEN ORTAYA ÇIKTI

Kuzey Kore lideri Kim Jong Il'in yaşamını yitirdiği ya da ağır hasta olduğu iddiaları her geçen gün yabancı basında daha sık yer almaya başladı. Kuzey Kore ise liderlerinin sağlık durumunun iyi olduğunu göstermek için sürekli yeni görüntüler yayınlıyor. Son olarak Kuzey Kore devlet televizyonu KCTV, Kim Jong Il'in yeni görüntülerini yayınladı.

Bir kadın askeri birliÄŸini denetlerken görüntülenen Kim Jong Il'in oldukça saÄŸlıklı olduÄŸu görülüyor. Kuzey Kore devlet televizyonu son olarak liderleri Kim Jong Il'in görüntülerini iki ay önce yayımlamıştı.Â

UAEK'ye nükleer tesislerini kapattı

Öte yandan Kuzey Kore Yongbyon  nükleer tesisini Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) gözlemcilerine  kapattığını açıkladı. Beyaz Saray ise bu karardan üzüntü duyduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, gözlemcileri tesisten yasaklamaya yönelik her adımın üzücü olduğunu söyledi.

Sözcü, altılı görüşmeler sırasında varılan anlaşmalar uyarınca tüm tarafların yükümlülüklerini yerine getirmesini beklediklerini ve altılı görüşmelerin süreceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!