Paksoy’un ölümünü cinayet masası araştıracak

Güncelleme Tarihi:

Paksoy’un ölümünü cinayet masası araştıracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2018 11:18

Almanya’nın Wuppertal kentinde cuma günü özel tim baskınında yaşamını yitiren 44 yaşındaki Hamit Paksoy’un ölümüyle ilgi sır perdesi bir türlü aralanamadı.

Haberin Devamı

DÜSSELDORF Emniyetine bağlı özel tim, Opphofer Caddesi üzerinde bir binaya cuma günü öğle saatlerinde baskın düzenledi. Baskın sırasında özel timin gözaltına almaya çalıştığı 44 yaşındaki Hataylı Hamit Paksoy’un, polis kurşunuyla öldüğü iddia edildi. Ancak emniyet teşkilatı, ‘Hamit Paksoy’a kaç el ateş edildi?’, ‘Nasıl vuruldu’ gibi sorulara cevap vermiyor. Araştırmanın bağımsızlığı açısından olayı Essen polisi soruşturuyor. Adli incelemeler nedeniyle olay yerine cuma akşamına kadar kimse giremedi. Paksoy’un cesedinin ise incelemeler bittikten sonra gece morga kaldırıldığı belirtildi. Essen polisi, her olayda olduğu gibi bir cinayet masası kurulduğunu ve olayın incelendiğini açıkladı.

Hakkında tutuklama kararı çıkarılan Hamit Paksoy’un, ‘Osmanen Germania’ (Almanyalı Osmanlılar) adlı rocker kulübünün üyesi olduğu iddia edildi. Grubun, olayın yaşandığı Kuzey Ren Vestfalya’da 170 üyesi var. ‘Almanyalı Osmanlılar’ kulübünün Alman istihbarat teşkilatının takibindeki ülkücülerle bağlantısı olduğu ileri sürülüyor. Polis, bir süredir kara para aklama, uyuşturucu ve silah şüphesiyle ‘Almanyalı Osmanlılar’ hakkında soruşturma yürütüyor. 

BAKMADAN GEÇME!