ÖldürüldüÄŸü açıklanan Taliban liderinin video görüntüleri yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Öldürüldüğü açıklanan Taliban liderinin video görüntüleri yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 12:09

ABD saldırısı sonucu öldürüldüğü iddia edilen Pakistan Taliban Hareketi lideri Hakimullah Mesud'un video görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ÖLDÜLER Mİ KALDILAR MI?

Taliban'a yakınlığıyla bilinen SITE ismli internet sitesinde yayımlanan video görüntülerinde Mesud, ABD'yi tehdit ediyor ve yakın gelecekte Amerika'nın büyük kentlerinin birinde ses getirecek eylem yapacağını söylüyor.Â

Mesud, Amerika'nın New York kentinde ele geçirilen patlayıcı ve düzeneklerinin Taliban'ın eylemi için kullanılmasının öngörüldüğünü de belirtiyor.

Mesud'un, insansız Amerikan uçakları tarafından 14 Ocak'ta Kuzey Veziristan'da bir medreseye düzenlenen füze saldırısında ağır yaralandığı ve Multan yakınlarında bir köyde öldüğü iddia edilmişti. Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik de Mesud'un öldüğü yönünde resmi açıklama yapmıştı.

İngiliz The Guardian gazetesi, geçen hafta Pakistan istihbarat servisinden üst düzey bir yetkiliye dayanarak verdiği haberde, Mesud'un hayatta olduğunu ileri sürmüştü.

Haberin Devamı

HEDEF YİNE AYNI CIA ÜSSÜ

Öte yandan Aralık ayında tarihindeki en büyük saldırılardan birine hedef olan CIA üssü yakınında bir intihar saldırısı düzenlendi.

Afganistan'ın güneydoğusundaki Host kentindeki Chapman Kampı yakınlarında bomba yüklü bir araç patladı. Taliban'ın üstlendiği saldırıda bir sivilin öldüğü, 2 Afgan askerinin da yaralandığı açıklandı.

Champman Kampı'na Aralık ayında düzenlenen intihar saldırısında 7 CIA  çalışanı ile bir Ürdünlü istihbaratçı öldürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!