Öldüren görüşme

Güncelleme Tarihi:

Öldüren görüşme
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bahreyn Emiri Şeyh İsa bin Salman el-Halife, dün, ABD Savunma Bakanı William Cohen ile görüştükten kısa bir süre sonra kalp krizi geçirerek öldü. Veliaht Prens Şeyh Hamad bin İsa el-Halife Bahreyn'in yeni emiri ilan edildi.

Bahreyn Enformasyon Bakanlığı'ndan bir yetkili, ‘‘Emir, ABD Savunma Bakanı William Cohen ile yerel saatle 10:30'da görüşmesinden sonra aniden fenalaştı. Kalbi sıkıştı ve yarım saat içinde son nefesini verdi. Sabah hiçbir sağlık sorunu yoktu.’’ dedi. Saray tarafından yayınlanan bildiride, Bahreyn Emiri'nin kalp krizinden öldüğü duyuruldu. Şeyh İsa geçen kasım ayında ABD'de check-up yaptırmış ve sonuç gayet sağlıklı çıkmıştı. 1934 doğumlu Şeyh İsa, 1961 yılında babası Şeyh Salman'ın ölümü üzerine tahta oturmuş, 1971 yılında da emir olmuştu. Bahreyn radyo ve televizyonunda, normal programlar kesilerek, Kuran okunmaya başlandı.

Bazı Körfez ve Ortadoğu ülkelerini kapsayan ziyaretine önceki gün Bahreyn'den başlayan ve bu ülkeye havadan havaya Amraam füzeleri satışında uzlaşan Cohen'in, Emir'in ölümü üzerine basın toplantısını iptal ettiği ve programı çerçevesinde Suudi Arabistan'a hareket ettiği bildirildi.

Bahreyn, bölgedeki en büyük Amerikan deniz üssüne ev sahipliği yapıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!