Okul forması seksiymiş

Güncelleme Tarihi:

Okul forması seksiymiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 00:00

Malezya’da Ulusal İslami Öğrenci Kurumu, kız öğrencilerin giydiği gömleklerin şeffaf olduğu gerekçesiyle formaların değiştirilmesini istedi. Açıklamada formaların seksi olduğu, tecavüze ve evlilik öncesi sekse teşvik ettiği öne sürüldü. Ülkede forma tartışması başladı.

Eğitim Bakanı: "Tecavüzcüler yüzünden kadınları, çocukları ve giysilerini cezalandırmak adil değil."

İslami Kızkardeşler: "Eğer erkekler, kız öğrencilerin okul formalarından tahrik oluyorlarsa, bir şeyler ciddi biçimde yanlış gidiyor."

ILIMLI İslam olduğu belirtilen Malezya’da kız öğrencilerin okul formalarının seksi olduğu, tecavüz ve evlilik öncesi ilişkiyi teşvik ettiği iddiasının ortaya atılması, sert tartışmaları tetikledi. Eğitim Bakanı Hişamuddin Tun Hüseyin, cinsel suçların faturasını öğrencilerin formalarına çıkarmanın doğru olmadığını söyledi.

Başkanlığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Munire Bahare’nin yaptığı Ulusal İslami Öğrenci Kurumu’nun yaptığı ve birçok öğrenci, öğretmen ve sosyal eylemcinin karşı çıkarak sert tepki gösterdiği açıklamada, kız öğrencilerin giydiği formaların şeffaf olduğu ve içlerini gösterdiği öne sürüldü. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bahare, şunları söyledi: "Kız öğrencilerin giydiği beyaz gömlek çok şeffaf. Böylece bu giysi, cinsel çekiciliği artırıyor. Kız öğrenciler bu formayı, erkekleri tahrik etmek için bilerek giyiyor."

Formaların gözden geçirilmesi ve İslam’a aykırı olmaması çağrısı da yapan Bahare, özellikle örtünmenin gereğine dikkati çekti ve bu sayede tecavüz, cinsel taciz ve evlilik dışı cinsel ilişki gibi sosyal hastalıklardan korunmanın mümkün olacağını öne sürdü.

Bakan savundu

Eğitim Bakanı Hüseyin, kızların giydiği formaları savundu ve seksle ilgili suçların kaynağı olarak kızları ve giysilerini görmenin yanlış olduğunu söyledi. Hüseyin, "Benim görüşüme göre, bu iğrenç suçları işleyenlerin etkilendiği şey giysi değil. Bence bunun altında yatan sorun hastalık. Tecavüzcüler yüzünden kadınları, çocukları ve giysilerini cezalandırmak adil değil" dedi. Kadın Yardım Organizasyonu’nun müdürü İvy Josiah, asıl gözden geçirilmesi gereken şeyin kadınların giysisi değil, kadın giysisi hakkındaki ortaya atılan yalan yanlış yönlendirmelerin olduğunu söyledi. Josiah, "İstatistikler bize, genç yaşlı tüm kadınların, türbanlı, çarşaflı, mini etekli veya altı bez bağlı bebeklerin bile aynı oranda tecavüz ve cinsel tacize maruz kaldıklarını gösteriyor" diye konuştu.

Sapık bir tartışmadan başka bir şey değil

Bahare’nin söz konusu açıklamalarından erkekler de rahatsız oldu. Bu tür açıkmaların, erkeklerin kadınları sadece seks objesi olarak gördüğü damgasını vurduğunu belirten Şiddete Karşı Erkek Hareketi üyesi David Anthony, "Bu yanlış bir davranış, sapıklık" dedi. Bir erkek öğretmen de okul formalarının seksiliğine odaklanılacağına, erkeklerin kendini kontrol etmeleri sorunu üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Müslümanların çoğunlukta olduğu, çok kültürlü Malezya’da, devlet okullarında beyaz gömlek ve dizde etek, ya da geleneksel Malay giysisiyle türban tercihli olarak giyilebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!