ODTÜ’lü mühendise Taliban bombası

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ’lü mühendise Taliban bombası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 00:00

Afganistan’da Herat-Kandahar karayolunun yenilenmesi çalışmalarını yürüten Kolin inşaat firmasının Türk mühendisi Ufuk Aydın, uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

1959 Uşak Eşme doğumlu ve iki çocuk babası olan Aydın arabasıyla, Ferah eyaleti Herat-Kandahar yolunun 55. kilometresinde seyir halindeyken bombalı saldırıya uğradı. Alınan bilgiye göre Aydın’ın yanı sıra arabada bulunan Hintli bir mühendis ile 2 Afganlı da öldü.

1987 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Aydın’ın, geçen ağustos ayında Kolin İnşaat firmasında çalışmaya başladığı ve ilk görev yerinin Afganistan olduğu öğrenildi.

Aydın
’ın işe alınır alınmaz Afganistan’a gönderildiğini belirten şirket personel müdürü Mustafa Efendigil, "Acımız çok büyük. Lanet olsun teröre" dedi.

Aydın’ın anne ve babasının hayatta ve İzmir’de yaşadığı bilgisini veren Efendigil, cenazenin perşembe günü askeri uçakla getirilmesi için girişimde bulunduklarını söyledi.

Ferah eyaleti Valisi İzzetullah Vaffi de yaptığı açıklamada, polisin saldırıyı düzenleyen Taliban militanlarının peşine düştüğünü söyledi. Afgan yetkililer, yola yerleştirilmiş olan bombanın Aydın’ın bulunduğu aracın altında patladığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!