Obama'nın çocukluk heykelini diktiler

Güncelleme Tarihi:

Obamanın çocukluk heykelini diktiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 16:31

Endonezya'da bir parka, ABD Başkanı Barack Obama'nın çocukluk halinin heykeli dikildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, çocuklara ilham vermesi için dikilen ve yarın Cakarta valisi tarafından açılışı yapılacak anıtın, neredeyse 10 yaşında bir çocuk ebadında olduÄŸunu, üzerinde ÅŸort ve tişört bulunan Obama heykelinin, sol baÅŸparmağının üzerine kondurulan kelebeÄŸe gülümsediÄŸini söylediler.  Â

Heykelin, Obama'nın çocukken Amerikalı annesi, Endonezyalı üvey babası ve üvey kız kardeşiyle birlikte 1967 ile 1971 yılları arasında yaşadığı semtin yakınındaki Taman Menteng parkına dikildiği belirtildi. Parkın, daha önce Obama'nın gittiği ilkokulun yakınındaki bir atletizm sahası olduğu kaydedildi.

Bronz heykelin 10 bin doları aşan maliyetinin, 8 Endonezyalı iş adamı, bir televizyon kanalı ve yoksullara yardım eden bir vakıf tarafından karşılandığı, heykel fikrinin, kar amacı gütmeyen Obama'nın Dostları Vakfı tarafından ortaya atıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Heykelin tabanına, ABD'nin eski "first lady"si Eleanor Roosevelt'in, "Gelecek, hayallerinin gücüne inananlara aittir" sözü yazıldı.

ABD Başkanı Barack Obama, Endonezya'da geçen yıllarını "egzotik ve aydınlatıcı" sözleriyle tanımlarken, oradayken bir cep maymununa sahip olduğunu ve evlerinin arkasındaki gölette yüzen yavru timsahlar bulunduğunu söylemişti.

Obama, Endonezya'da üçüncü dünya ülkelerinin yoksulluğu ve hastalıklarını da gördüğünü kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!