Obama'dan Netanyahu'ya Beyaz Saray daveti

Güncelleme Tarihi:

Obamadan Netanyahuya Beyaz Saray daveti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 09:21

ABD Başkanı Barack Obama'nın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu gelecek hafta için Beyaz Saray'a davet ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

İsrail basınına göre, gelecek salı için öngörülen resmi davetin Netanyahu'ya, halen İsrail'de bulunan Obama'nın Özel Kalem Müdürü Rahm Emanuel tarafından bugünkü görüşmelerinde iletilmesi bekleniyor.

Rahm Emanuel, Yahudi adetlerine göre 13 yaşını dolduran oğlunun "erkekliğe adım atmasını" simgeleyen "bar mitzvası" için İsrail'de bulunuyor.

Netanyahu, yarın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) toplantısına katılmak üzere Paris'e gidecek. OECD, 12 Mayısta İsrail ile birlikte Estonya ve Slovenya'yı üyeliğe kabul etmişti.

Netanyahu, cuma günü Kanada'ya hareket edecek, önce Toronto'da yerel Yahudi toplum liderleriyle görüşecek, pazartesi günü de Ottawa'da Kanada Başbakanı Stephen Harper ile görüşmesinin ardından ABD'ye geçecek.

İsrailli yetkililer, Obama'nın, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesi öncesinde Netanyahu ile bir araya gelmek istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Abbas da dolaylı barış görüşmeleriyle ilgili Beyaz Saray ziyaretinin muhtemelen gelecek ay olacağını açıklamıştı. Abbas, Beyaz Saray'dan resmi davet aldığını, ancak bu davetin tarih içermediğini söylemiş, ziyaretin muhtemelen gelecek ay içinde Washington'da olacağını belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!