Obama'dan "Ebola" uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Obamadan Ebola uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 23:16

ABD Başkanı Barack Obama, Ebola salgınının bir sağlık krizi olmaktan öteye geçip, bölgesel ve küresel güvenliğe giderek artan bir tehdit haline geldiğini belirterek, uluslararası toplumun bu salgınla mücadelede daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Obama, BM'de düzenlenen, “Ebola” konulu yüksek düzeyli toplantıda, Ebola virüsünün alarm verici bir hızda yayıldığını, binlerce erkek, kadın ve çocuğun yaşamını yitirdiğini, binlercesinin daha hastalığa yakalandığını belirterek, "Eğer kontrol altına alınmazsa, bu salgın önümüzdeki aylarda yüz binlerce kişiyi öldürebilir" dedi.

"Bu (Ebola salgını), bir sağlık krizi olmanın ötesinde, bölgesel ve küresel güvenliğe giderek artan bir tehdit" diyen Obama, Libya, Gine ve Sierra Leone'de kamu sağlık sistemlerinin çöktüğüne, ekonomik büyümenin keskin biçimde yavaşladığına işaret ederek, salgının durdurulamaması halinde, bu hastalığın bölge genelinde insani bir faciaya yol açabileceği uyarısında bulundu.

ABD olarak hastalıkla mücadeleye verdikleri katkılardan bahseden Obama, ancak bu mücadeleyi tek başına yürütmelerinin mümkün olmadığını, diğer ülkelerin de katkı koyması gerektiğini vurguladı.

Obama, uluslararası toplumun salgına yeterli derecede karşılık veremediğini dile getirerek, "Yeteri kadar hızlı ilerlemiyoruz, yaptıklarımız yeterli değil. Nerede olduğumuzla nerede olmamız gerektiği arasında hala büyük bir boşluk var. Herkes daha fazlasını yapmalı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!