Obama'dan Clinton'a İran suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Obamadan Clintona İran suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 09:43

ABD'de Demokrat Partinin iddialı iki başkan adayından senatör Barack Obama, rakibi senatör Hillary Clinton'ı, Başkan George Bush'un sertlik yanlısı İran politikalarını benimsemekle suçladı.

Clinton'ın, başkan seçildiği takdirde ve İran'ın İsrail'e saldırması durumunda İran'ı "yok edeceği" yönündeki açıklaması yüzünden rakibini eleştiren Obama, "Şu anda böyle bir lisana ihtiyacımız yok. Bu lisan, George Bush'un savaş çığırtkanlığını yansıtıyor" dedi.

NBC televizyonunda konuşan Obama, İran'ın uzun vadeli nükleer tehdidine karşı aralarında Türkiye'nin de yer aldığı bölge ülkeleriyle görüşülmesini önerdi.

ABC televizyonunda konuşan Hillary Clinton ise İran'a ilişkin sert sözünden dolayı pişmanlık duyup duymadığının sorulması üzerine, "Niye pişmanlık duyayım ki? Bana, müttefikimize (İsrail'e) İran'ın saldırması durumunda ne yapacağım sorulmuştu, ben de öyle bir durumda İran'a karşı çok büyük ölçüde misillemede bulunacağımızı söylemiştim" yanıtını verdi.

Demokrat Partinin başkan adayı seçilmek için kıran kırana yarışan Obama ve Clinton, yarın Indiana ve Kuzey Carolina eyaletlerinde düzenlenecek ön seçimlerde karşı karşıya gelecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!