Obama'dan ABD'li gazeteci Foley'i öldüren IŞİD'e mesaj

Güncelleme Tarihi:

Obamadan ABDli gazeteci Foleyi öldüren IŞİDe mesaj
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 08:50

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı gazeteci James Foley'yi öldüren terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) "peşini bırakmayacaklarını" belirterek "Amerika unutmaz, adalet yerini bulacak" dedi.

Haberin Devamı

Obama, Charlotte kentinde emekli ordu mensuplarının geleneksel konferansında yaptığı konuşmada, gazeteci Foley'nin IŞİD tarafından kafası kesilerek öldürülmesine de değinerek, "Halkımıza zarar verenlere mesajımız net: Amerika unutmaz, elimiz her yere uzanır, sabırlıyız, adalet yerini bulacak" dedi.

ABD'nin, Amerikalılara zarar verenlerin peşine düşmek ve yakalamak için ne gerekiyorsa yapacağını zaman boyunca kanıtladığını belirten Obama, "Halkımızı korumak ve topraklarımızı savunmak için ihtiyaç duyulduğunda doğrudan eyleme geçmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Obama, "IŞİD gibi bir kanserin kökünü kazımanın kolay ve hızlı olmayacağını" da kaydetti.

Obamadan ABDli gazeteci Foleyi öldüren IŞİDe mesaj
İNFAZ GÖRÜNTÜLERİNDEKİ İLGİNÇ DETAY

Haberin Devamı

YENİ HAVA SALDIRISI
Bu arada ABD ordusu, Irak'ın kuzeyinde Erbil yakınlarındaki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü hedeflerine iki yeni hava saldırısı düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Erbil civarında IŞİD'e ait iki silahlı aracı vurduğu, birine de hasar verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Operasyonda görev alan uçakların daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi.

ABD ordusunun 8 Ağustos'tan bu yana Irak'ta 98 hava saldırısı düzenlediği de bildirildi.

ESAD'A KIRMIZI IŞIK
Öte yandan Beyaz Saray, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün oluşturduğu tehdide karşı koyma çabasını Esad rejimiyle koordine etme yönünde bir planlarının olmadığını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanlık uçağı Air Force One'de düzenlediği basın brifinginde, Esad rejiminin ABD'ye Suriye'de tek taraflı bir askeri operasyona girişmemesi yönünde tehdit içeren uyarısına dair bir soruyu da yanıtladı.

Earnest, ABD politikası gereği, Esad rejimini Suriye'nin lideri olarak tanımadıklarını ve bu politikayı değiştirme yönünde bir planlarının da bulunmadığını belirtti..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!