Obama, Washington'da Netanyahu ile görüÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Obama, Washingtonda Netanyahu ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, Washington'da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da bir görüşme yaptı.

Haberin Devamı

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre Obama ve Netanyahu, görüşmede iki ülke ilişkilerini ilgilendiren bir dizi konuyu ele alırken Başkan Obama, ülkesinin İsrail'in güvenliğine olan güçlü bağlılığını yeniden vurguladı.

Güvenlik iÅŸbirliÄŸinin masaya yatırıldığı görüşmede, Obama ve Netanyahu, Ä°ran konusu ve Orta DoÄŸu barış sürecinde nasıl ilerleme saÄŸlanabileceÄŸi üzerinde de durdu.  Â

Washington'da ayrıca Kuzey Amerika Yahudi Federasyonu genel kurulunda konuşan Netanyahu, Filistinlilerle barış görüşmelerinin bir an önce yeniden başlaması çağrısı yaparken, Filistin bölgelerindeki ekonomik koşulların düzeltilmesi için de daha fazla adım atılacağının sözünü verdi.

Barış görüşmelerinin önkoşulsuz başlaması gerektiği yönündeki görüşünü tekrarlayan Netanyahu, "Kaybedecek zamanın olmadığını düşünüyorum. Acilen ve maksatlı olarak barışa doğru ilerlemeye ihtiyacımız var. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum: Hedefim sonsuza kadar sürecek müzakereler değil, 'müzakerelerin hatırı' için müzakere yürütmek de değil, hedefim, İsrailliler ile Filistinliler arasında kalıcı bir barış anlaşmasına ulaşmak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Netanyanu, İsrail'in, güvenliğini feda etmeden "barış için büyük tavizlerde" bulunmaya niyetli olduğunu kaydederek, "ABD'nin de desteğiyle barış gerçeğe dönüşebilir" dedi.

Konuşmasında, Batı Şeria'da büyük bir ekonomik canlanmanın olduğunu ve bu durumun Filistinlilerin hayatını daha iyi hale getirdiğini savunan Netanyahu, "Tarihi bir anlaşmaya varmak için anı yakalayalım. Görüşmelere derhal başlayalım" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!