Obama ve Medvedev Kopenhag'da bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Obama ve Medvedev Kopenhagda bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 09:35

ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki BM İklim Zirvesi sırasında ikili bir görüşme yaparak, nükleer silahsızlanma konusunu ele aldılar.

Haberin Devamı

1991 yılında imzalanan ve 5 Aralık'ta sona erecek olan Stratejik Silahların Sınırlandırılması Antlaşması'nın (START I) yerini alacak olan antlaşma konusunda liderler, görüşlerin birbirine çok yakın olduğunu bildirdiler.

Her iki lider görüşmelerinin sonunda kısa bir açıklama yaptılar. Liderler, imza tarihine ilişkin bir bilgi de vermediler. Obama, “Mükemmel bir ilerleme kaydettik, anlaşmaya çok yakınız, görüşmelerin zamanında tamamlanacağına eminim” derken, Medvedev de Obama'nın açıklamalarına katıldığını bildirdi ve “Görüşlerimiz çok yakın” diye konuştu.

Obama, bu antlaşmanın bu yıl sona ermeden önce imzalanmasını istediğini belirtiliyordu. Ancak imzanın gelecek yıla kalacağı bildirildi.

İMZA GELECEK SENE ATILABİLİR
Rus haber ajansları ise Medvedev'in danışmanı Sergey Prikhodko'nun, “İmza bu yıl olmayacak” biçimindeki açıklamasını duyurdu. Prikhodko, müzakerelerin Cenevre'de heyetler halinde sürdüğünü hatıratarak, “Heyetler baskı oluşturmamak için, belirli bir tarih konmuyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!