Obama: Teröristler ayaklarını denk almalı

Güncelleme Tarihi:

Obama: Teröristler ayaklarını denk almalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 23:32

ABD Başkanı Barack Obama, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in saklandığı yerde bulunan belgeleri incelemeye başladıklarını ve dolayısıyla teröristlerin “ayaklarını denk almaları gerektiğini” söyledi.

Haberin Devamı

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) karargahını ziyaret eden Obama, burada CIA mensuplarına yaptığı konuşmada, Bin Ladin'in öldürülmesiyle sonuçlanan baskından dolayı ajanlara teşekkür etti ve “Bu ABD tarihinde istihbaratın en önemli başarılarından biridir” dedi.
Obama, “İstihbarat profesyonelleri kuşaklar boyunca sizlerin başarısını inceleyecek. Elbette bu bitmedi. Çünkü biz sadece El Kaide operasyonlarının lideri ve sembolünü ortadan kaldırdık” dedi.

Bin Ladin'in saklandığı yerde belgeler ele geçirildiğini, bunların da bir terörist liderin evinde bugüne kadar ele geçirilen en önemli belgeler olduğunu belirten Obama, “Aranızdan birçoğu bu belgeler üzerinde durup dinlenmeden çalışıyorsunuz. Bin Ladin'in izini sürmenin sona ermesini kutlayacak zaman bile bulamadınız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Obama, “Bu istihbarat dağını analiz etmek, değerlendirmek gerek. Dolayısıyla bugün El Kaide'ye mensup her bir terörist kendine daha fazla dikkat etmeli, çünkü her bir videoyu, her bir fotoğrafı inceleyeceğiz, bu milyonlarca sayfayı satır satır okuyacağız. Yolun bizi götürdüğü her yere gideceğiz. Ve işi tamamlayacağız. El Kaide'yi yeneceğiz” dedi.ABD Başkanının bu sözleri büyük alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!