Obama sordu, Pulitzer ödüllü yazar yanıtladı

Güncelleme Tarihi:

Obama sordu, Pulitzer ödüllü yazar yanıtladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 12:35

ABD Başkanı Barack Obama'nın Pulitzer ödüllü yazar Marilynne Robinson'la röportajı yayınlandı. Ancak bu kez soruları soran taraf Başkan Obama'ydı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay Iowa'da yapılan röportaj önceki gün "The New York Review of Books" dergisinde yayınlandı. Obama, ABD'li ünlü yazara din, demokrasi, eğitim ve yazarlık hakkında sorular sordu.

Obama, "Keyif aldığım ve ilgi duyduğum biriyle sohbet etme şansını sıklıkla elde edemiyorum. Bu yüzden gerçekten sevdiğim biriyle görüşme yapma fikri ortaya çıktı ve sen sıradaki ilk kişiydin" diyerek 71 yaşındaki Robinson'a olan hayranlığını dile getirdi.

Obama sordu, Pulitzer ödüllü yazar yanıtladı

Protestan Hıristiyan olan ikili, din konusunu ve Amerikan demokrasisinin geçirdiği evrimi tartıştıkları röportajda, "Hıristiyanlığın verdiği nazik mesajların agresif bir dil tarafından bastırıldığı" mesajını verdiler.

Haberin Devamı

Obama, başkan adayı olduğu dönemde Iowa'yı ziyareti sırasında yazarın "Gilead" isimli romanını okuduğunu anlattı. Iowa'daki taşra yaşamında geçen üçlemenin ilk kitabı olan "Gilead" ile Robinson 2005 yılında Pulitzer ödülü kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!