"Obama seçilirse, Kıbrıs politikası değişmez"

Güncelleme Tarihi:

Obama seçilirse, Kıbrıs politikası değişmez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 13:38

Eski ABD başkanı Bill Clinton döneminde Demokrat Partisi Ulusal Komitesi Başkanı olan ABD’li Profesör Donald Fowler, “Anketler gerçeği yansıtıyorsa Obama kazanacak” dedi. Barack Obama’nın seçilmesi halinde ABD’nin Kıbrıs ve “Ermeni sorunu”na ilişkin politikasında önemli bir değişiklik olacağını sanmadığını vurgulayan Fowler, “Önemli hiçbir ABD yetkilisi, Türkiye’yi kıracağını sanmam” dedi.

1988 yılındaki Atlanta’da gerçekleşen Demokrat Parti Kongresi Başkanlığı da dahil olmak üzere, Demokrat Parti’de önemli görevleri üstlenmiş olan, siyasi bilimler profesörü Fowler, ABD’deki kritik başkanlık seçime 13 gün kala ABD Büyükelçiliği konutunda bir grup gazeteciye seçimlere ilişkin bir sunuş yaptı.

Sunuş sırasında özellikle ABD’deki seçim süreci konusunda ayrıntılı bilgi veren Fowler, anketlerin Obama’ya 9 puan önde gittiğine, bu çok önemli bir avantaj olduğuna dikkat çekerek, “Eğer anketlerdeki 9 puan fark gerçeği yansıtıyorsa, Obama demokrat eyaletlerde ezici bir zafer sağlar, ortada olan eyaletlerin çoğunda da kazanır çünkü 9 puan farklı ezici bir zafere yakın” şeklinde konuştu.

Fowler, Obama’nın Türkiye’yi Kıbrıs’ta “işgalcı” gibi gösteren açıklamalarını anımsatılması üzerine Obama’nın seçimde galip gelmesi halinde Kıbrıs ve “Ermeni sorunu” konusunda önemli bir politika değişikliğinin olacağını sanmadığını söyledi.

“ABD, Türkiye’nin dostluğunu çok takdir ediyor” diyen Fowler, Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu, Irak’a katkıda bulunduğunu belirterek “Önemli hiçbir ABD yetkilisi, Türkiye’yi kıracağını sanmam. Yunanistan da, Türkiye’nin AB üyeliğini destekliyor. Önemli bir değişiklik olacağını sanmam" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!