ABD Suriye'de Rusya ile iletiÅŸim hatlarını açtı

Güncelleme Tarihi:

ABD Suriyede Rusya ile iletişim hatlarını açtı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 08:11

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın, ekibine, Suriye'de terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarla ilgili olarak Rusya ile iletişim hatlarının açılması talimatı verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bakan Carter, ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün yaptıkları görüşmenin sonrasında bu sabah ekibine Rusya ile iletişim hatlarının açılması talimatını verdi" dedi.
    Â
Cook, ABD ve Rusya'nın, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşta ortak çıkara sahip olduğunu belirterek, Rusya ile başlatılacak görüşmelerin amacının, "devam eden koalisyon hava operasyonlarının gelecekteki herhangi bir Rus askeri faaliyetiyle çakışmaması, koalisyon hava personelinin güvenliğinin teminat altına alınması ve yanlış hüküm ve hesaplamalardan kaçınılmasının sağlanması" olacağını kaydetti.
    Â
Bu görüşmelere ilişkin takvim, hangi düzeyde yapılacağı ve diğer detayların gelecek günlerde karara bağlanacağını bildiren Cook, "Buradaki ilk amacımız, gelecekteki herhangi bir Rus askeri faaliyetiyle koalisyonun devam eden faaliyetleri arasında havada bir çakışma olmasının önlenmesi" ifadesini kullandı.
    Â
Cook, koalisyon hava operasyonlarının bütünlüğünü ve koalisyon pilotlarının emniyetini korumaya öncelik verdiklerinin altını çizerek, "Yanlış hüküm ve yanlış hesaplamalar istemiyoruz. Bir kazanın meydana gelmesini istemiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!