"Obama Marksist mi" sorusuna tepki

Güncelleme Tarihi:

Obama Marksist mi sorusuna tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 09:55

ABD'de Demokrat başkan adayı yardımcısı Joe Biden, bir televizyonda canlı yayında sunucunun “Barack Obama Marksist mi?” sorusuna tepki gösterdi.

Florida'da yayın yapan WFTV televizyonunun sunucusu Barbara West, Obama'nın kampanya sırasında Karl Marx'ın bazı sözlerinden alıntılar yaptığını hatırlatarak, Biden'e “Obama Marksist mi? diye sordu.

Şaşırdığı görülen Biden, “Herhalde şaka yapıyorsunuz” dedi. Daha sonra sunucu West, “ABD'nin dünyadaki önder rolü sona mı erdi?” diye sorunca Biden, “Sizin bu sorularınızı kimin yazdığını bilmiyorum” şeklinde tepki gösterdi.

Bu arada, Biden'ın eşi Jill Biden'in aynı televizyon kanalıyla yapması öngörülen röportajın iptal edildiği açıklandı. Bu arada Obama ve Cumhuriyetçi rakibi John McCain, seçim kampanyalarına ülkenin batı bölgelerinde devam etti.

Ağır hasta olan anneannesini Hawaii adalarında ziyaret ettikten sonra kampanyasına geri dönerek Reno kentinde konuşan Obama, McCain'i, mevcut küresel finans krizine yol açan Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush'un politikalarını desteklemekle suçladı. Albuquerque kentinde konuşan McCain de “orta direği” yıkacağını savunduğu Obama'nın vergi politikasını eleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!