Obama Marksist mi

Güncelleme Tarihi:

Obama Marksist mi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 00:00

ABD’de seçime bir hafta kala, "Zenginliği yayacağız" diyen Demokrat başkan adayı Obama’ya yönelik "Müslüman sosyalist" yakıştırması iyice tuttu. WFTV kanalına çıkan Demokrat başkan yardımcısı adayı Biden, "Obama Marksist mi?" sorusuyla karşılaşınca önce şaşırıp güldü, "Şaka mı ediyorsunuz" dedi. Obama kampanyası kanalı boykot kararı aldı.

ABD’de Demokrat Parti’nin Başkan Adayı olan Barack Obama’nın seçim kampanyası, Florida’daki "WFTV" istasyonuna "boykot" uygulama kararı aldı. Karar, aynı kanaldan Barbara West’in, Demokrat Başkan Yardımcısı Adayı Joseph Biden ile söyleşisinden sonra geldi. Aynı kanalın, Biden’in eşi Jill Biden ile yapacağı söyleşi iptal edildi.

Barbara West, Joseph Biden ile konuşurken, Obama’nın "zenginliği yayacağız" dediğini hatırlattı ve Demokrat Parti Adayı’nın Marksist olup olmadığını sordu. Önce gülüp sonra sinirlenen Biden, "Şaka mı yapıyorsun. Hayır" diyerek cevap verdi. West, daha sonra, Biden’in "Obama seçilirse bizi uluslararası bir kriz ile test edecekler" dediğini hatırlattı ve "Dünyanın önde gelen gücü olmamız sona mı erdi?" sorusunu yöneltti. Biden yine öfkelendi ve "Bu soruları size kim yazıyor?" diye patladı.
/images/100/0x0/55eb1c17f018fbb8f8abb4be


Obama kampanyası Florida İletişim Direktörü Laura McGinnis, Jill Biden ile söyleşiyi iptal ettiklerini açıkladı ve WFTV ile seçimler bitinceye kadar herhangi bir söyleşi yapılmayacağını söyledi. Barack Obama, Ohio’da, "Muslukçu Joe" olarak ünlenen tesisatçı Joe Wurzelbacher ile konuşurken vergi politikası ile zenginliği yayacaklarını söylemişti. WFTV Haber Müdürü Bob Jordan, seçim kampanyalarının genelde "üzerlerine gelmeyecek basını" tercih ederek söyleşi yapmayı kabul ettiğini ifade etti, "Biz bunu kabullenemeyiz" dedi.

McCain’e puan

Reuters/C-SPAN/Zogby ortak araştırmasına göre Cumhuriyetçi Başkan adayı John McCain ile Obama arasındaki fark, geçen perşembe günü Obama lehine 12 puanken dün 5’e düştü. McCain’in, son günlerde ekonomiyle ilgili yaptığı açıklamaları sayesinde puanını giderek yükselttiği tahmin ediliyor. Bu son yoklamada Obama yüzde 49, McCain ise yüzde 44’lük başarı elde etti. Araştırmanın hata payı yüzde 2,9.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!