Obama ekonomi ekibini yeniledi

Güncelleme Tarihi:

Obama ekonomi ekibini yeniledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 20:05

ABD Başkanı Barack Obama, ekonomi danışmanı Larry Summers'ın Harvard Üniversitesi'ndeki akademik kariyerine geri dönmek üzere istifa etmesinin ardından, bu göreve ekonomi danışmanlığı konusunda deneyim sahibi isimlerden biri olan Gene Sperling'i atadı.

Haberin Devamı

Maryland eyaletindeki bir fabrikayı ziyaretinde ekonomi ekibine bazı yeni atamalarla ilgili açıklamalarda bulunan Obama, ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner'ın danışmanlarından Sperling'i, kendisine bağlı Ulusal Ekonomik Konseyi'nin yeni direktörü olarak atadığını açıkladı. Sperling, ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton döneminde 1997-2000 yılları arasında da aynı görevi yürütmüştü.

Obama, açıklamasında, Sperling'in ABD'de bütçe açıklarını artılara döndürme yolunda deneyimi bulunduğunu belirtti. Ekonomi ekibinde Sperling'in yanı sıra diğer bazı önemli değişiklikleri de açıklayan Obama, Jason Forman'ı, Ulusal Ekonomik Konseyi direktörünün başyardımcılığına atadığını, Katharine Abraham'ı Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi üyeliğine, Heather Higginbottom'ı da İdare ve Bütçe Ofisi direktör yardımcılığına aday gösterdiğini bildirdi. Abraham ve Higginbottom'ın görevlerine başlayabilmeleri için, Senato tarafından onaylanmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

ABD'deki işsizlik oranının Aralıkta yüzde 9,4'e gerileyerek, son 19 ayın en düşük seviyesini görmesine de değinen Obama, bunun, "doğru yolda gidildiğini gösteren iyi bir haber" olduğunu, ancak istihdam ve büyümenin hızlandırılması için yapılması gereken çok daha fazla şey bulunduğunu kaydetti.
Ulusal Ekonomik Konseyi'ne atanan Sperling'in, Beyaz Saray'ın ekonomik toparlanmanın sürdürülmesi ve ülkedeki işsizlik oranının daha da aşağılara çekilmesi hedefinde kilit bir rol üstleneceği belirtiliyor. Konsey, Amerikan yönetimi bünyesindeki ekonomi politikalarını koordine ediyor ve Konsey Başkanının Beyaz Saray içinde büyük bir nüfuzu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!