Obama, BM toplantısına başkanlık yapacak

Güncelleme Tarihi:

Obama, BM toplantısına başkanlık yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 10:12

ABD Başkanı Barack Obama gelecek ay New York'ta, BM Güvenlik Konseyinin nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ve silahsızlanma konulu toplantısına başkanlık yapacak.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Eylül ayında Güvenlik Konseyi dönem başkanlığını üstleneceğini belirterek, Başkan Obama'nın da 24 Eylülde yapılacak nükleer silahsızlanma konulu toplantıya başkanlık edeceğini ve toplantıya Konseyin diğer 14 ülkesinin devlet başkanlarının da davet edileceğini söyledi.

Toplantının genel nitelikte olacağını ve herhangi bir ülke ya da ülkeler üzerinde durulmayacağını belirten Rice, “Güvenlik Konseyinin nükleer silahların yayılmasını ve kullanılmasını önleme konusunda önemli bir rolü var, ayrıca Konsey küresel güvenlik için işbirliğinin sağlanmasında da dünyanın başlıca organı” dedi.

Rice, ABD'nin toplantı hazırlıklarını Konseyin diğer ülkeleriyle birlikte çalışarak yapacaklarını da söyledi. Obama New York'ta 23 Eylülde 64. dönem BM Genel Kurulunun üst düzey toplantılarının açılışında konuşma yapacak. Söz konusu konuşma, Obama'nın bu yılın başında göreve gelmesinin ardından BM'de yapacağı ilk konuşma olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!