Obama Afganistan kararını 1 Aralık'ta açıklayacak

Güncelleme Tarihi:

Obama Afganistan kararını 1 Aralıkta açıklayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 15:26

ABD Başkanı Barack Obama'nın, yeni Afganistan stratejisi çerçevesinde bu ülkede konuşlandıracağı asker sayısıyla ilgili kararını büyük ihtimalle 1 Aralıkta açıklayacağı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

The Washington Post Gazetesi, Obama'nın kararını 1 Aralık'ta yapacağı ulusa sesleniÅŸ konuÅŸmasında açıklama ihtimalinin yüksek olduÄŸunu yazdı.  Â

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama'nın, yardımcılarıyla bir araya gelerek yeni stratejinin ele alındığı görüşmeleri tamamladığını, karar vermek için ihtiyaç duyduğu tüm bilgilerin kendisine aktarıldığını bildirdi.

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, ilgili kararın birkaç gün içinde açıklanabileceğini söylerken, Obama'nın, 7 Aralıkta yapılacak NATO toplantısından önce açıklama yapmasının beklendiği belirtildi.

Afganistan'da 68 bini Amerikalı, 110 bin kadar yabancı asker bulunuyor. Obama, Afganistan'daki Amerikalı asker sayısını belirleyecek yeni stratejiyi yaklaşık 2 aydır üst düzey yardımcı ve danışmanlarıyla görüşüyordu.

Haberin Devamı

Afganistan'daki Amerikan ve NATO kuvvetlerinin komutanı General Stanley McCrystal, 40 bin asker takviyesi için rapor sunmuş, Obama'nın bazı yardımcıları ise asker takviyesinin yarardan çok zarar getireceği endişesini ordudaki bazı isimlerle paylaşmıştı.

Kongre'deki cumhuriyetçi kesim, ek asker gönderilmesi fikrini savunurken, demokratların büyük bölümü, Afganistan'dan çıkış yolunun bulunması gerektiğini düşünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!