O penis gitsin

Güncelleme Tarihi:

O penis gitsin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 00:00

Alman “taz” Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ines Pohl, binanın ön yüzüne konan Bild Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann’ı konu olan dev penis rölyefinin kaldırılmasını istedi. Çalışanlar ise karşı çıktı.

BİNA dış cephesine Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann’ın dev bir penisle tasvir eden rölyefin asılması “taz” diye bilinen solcu “die tageszeitung” gazetesini böldü.

Alman Der Spiegel Dergisi, Almanya’nın en çok satan Bild Gazetesi ile taz arasındaki ‘penis tartışmasına’ geniş yer verdi. Gazeteye göre, binanın ön yüzüne konan Kai Diekmann’ı 6 metrelik bir penisle gösteren rölyef, dört ay önce taz gazetesinin başına getirilen Ines Pohl ile bazı editörler ve yönetim arasında ciddi tartışmaya yol açtı. Gazeteciler, ‘iç basın özgürlüğü’ açısından rölyefin gitmesine karşı.
/images/100/0x0/55ea596af018fbb8f87a28a9

Kiminki büyük tartışması

Ines Pohl ise penis rölyefini erkekler arasındaki iktidar savaşının bir parçası olarak gördüğü için rölyefin gitmesinden yana. Nitekim yaptığı açıklama da bu yönde: “Sanatçı Peter Lenk’e kalsa ben önümüzdeki iki yıl boyunca bisikletimi her sabah bu 6 metre uzunluğundaki penisin altına kilitleyeceğim. Ne kadar provokatif, ne kadar can sıkıcı bir durum. ‘Kiminki daha uzun’ diye biraz da erkeklerarası savaşı içeren bu durum beni rahatsız ediyor.”

Heykeltraş Peter Lenk ise bir yılda yaptığı rölfeyin kalması için bastıyor.

Bilgi notu

Solcu ‘taz’ gazetesi 2002 yılında bir hicivde Kai Diekmann’ın Miami’de bir operasyonla penisini uzattığını öne sürmüştü. Almanya’nın en çok satan gazetesi ile en solcu gazetesi arasında o gün, bugündür tartışma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!